Hvilken yogamatte bør du velge?

Å velge riktig yogamatte kan være litt av en oppgave. Det er nemlig stor forskjell på yogamatter med tanke på pris, tykkelse og materiale.
I denne guiden har vi samlet informasjon om parameterne du må være oppmerksom på når du skal velge yogamatte for å få mest mulig ut av yogapraksisen din. 


Miljøvennlige yogamatter 

Hos Yoga Lovers prioriterer vi miljøvennlighet høyt. Derfor er yogamattene våre OEKO-TEX Standard 100-sertifisert. Dette stempelet betyr at yogamattene er testet for skadelige stoffer, og for deg som forbruker sikrer du derfor at produktet ikke skader helsa.
Prioriterer du økologi høyt, skal du være klar over at yogamatten må være 100 % fri for lateks og PVC – noe våre matter selvfølgelig er. Du skal forhåpentligvis bruke mange timer på yogamatten din, og derfor er det viktig å unngå disse skadelige og hormonforstyrrende kjemikaliene. 


En sklisikker yogamatte 

Når du praktiserer yoga, er det viktig at du kan stå stødig på matta. Avhengig av hvilken type yoga du praktiserer, er det viktig at det sklisikre grepet er godt.
I løpet av en yogaøkt kan hender og føtter fort bli litt svette. Her er det som regel nok med en yogamatte med en god strukturert overflate.
Trener du yoga hvor du svetter mye, f.eks. Hot Yoga eller Bikram Yoga, er det viktig at du har en yogamatte med høy sklisikkerhet. Til en slik yogatime må yogamatten ha en ru/rillet overflate som gjør matten sklisikker, slik at du fortsatt kan stå trygt i yogastillingen med svette hender og føtter. Du kan også velge å bruke et yogahåndkle. Et slikt håndkle har samme størrelse som matten din, så du legger det ganske enkelt oppå. Disse håndklærne har den fordelen at jo våtere de blir, desto bedre sklisikkerhet har de. 


Hvor tykk bør yogamatten være? 

Det er veldig individuelt hvor tykk en yogamatte bør være. Yogamatter kommer i mange forskjellige tykkelser. Som standard er en yogamatte mellom 4 og 5 mm tykk.
Dersom du skal praktisere yoga hvor du hovedsakelig jobber med knær og albuer, er det best å ha en matte som er litt tykkere. På denne måten vil du få god absorpsjon og komfort, noe som bidrar til å avlaste trykket på leddene dine. Praktiserer du derimot yoga med mange balanseøvelser, er det best med en tynnere matte. Jo tykkere matten er, desto vanskeligere vil det være å holde balansen.