Hvilket utstyr trenger man for å trene yoga?

Å praktisere yoga krever ikke mye utstyr. Det finnes imidlertid noe yogautstyr som kan være greit å ha og som kan gjøre yogatreningen din mer komfortabel. 


Yogamatte 

En yogamatte er kanskje det viktigste verktøyet for å praktisere yoga. Matten skal sørge for at du står stabilt, komfortabelt og ikke sklir under treningen.
Jo mer du svetter, desto mer sklisikker må yogamatten din være. Trener du for eksempel Hatha-yoga, vil du vanligvis ikke svette like mye som om du trener Flow-yoga. 

Det er veldig individuelt hvor tykk en yogamatte bør være. En yogamatte er vanligvis mellom 4 og 5 mm tykk. Dersom du har en tendens til å oppleve rygg- eller leddsmerter, er det viktig at du finner en yogamatte med god absorpsjon og komfort. Jo tykkere matten er, desto vanskeligere vil det være å holde balansen under trening. 


Yogablokk 

En yogablokk er et genialt redskap som kan brukes til avlastning da det er mulig å sitte på den eller hvile hodet på den. Den kan også brukes til å korte ned avstanden ned til gulvet, hvis du f.eks. skal stå oppreist og berøre bakken, men klarer ikke nå den. Derfor er yogablokken en veldig god investering hvis du er uerfaren med yoga. 

Du kan få yogablokker i ulike typer materialer, f.eks. i kork eller EVA-skum. Hvilken type yogablokk man liker best er individuelt. Uansett hvilke av våre yogablokker du velger, er alle produsert med en sklisikker overflate som gir god stabilitet under yogatreningen. 


Yogabelte 

Et yogabelte kan bidra til å øke fleksibiliteten, hjelpe til med dypere strekk, og du kan fordype deg i mer intense stillinger. Med andre ord brukes beltet som en forlenget arm. Du kan f.eks. bruke beltet til å hjelpe med sittende fremoverbøyninger, sidestrekk og mye annet. Det er uante muligheter.
Et yogabelte må være stabilt og ikke gi etter.