Slik bruker du en yogablokk

En yogablokk er et genialt verktøy som både kan støtte og gi ekstra utfordringer når man praktiserer yoga. Den kan redusere avstanden ned til gulvet, er perfekt for avlastning og kan hjelpe deg i kompliserte stillinger.

Spesielt som nybegynner kan du ha stor nytte av en yogablokk.Hva kan en yogablokk brukes til?

🌿Som oftest vil en yogablokk kunne brukes til avlastning. Du kan for eksempel sitte på den, hvile hodet på den eller bruke den som en forlengelse av armen for å nå ned til bakken.

🌿En yogablokk kan også brukes som en ekstra utfordring i yogapraksisen. Du kan bruke den til å øve på stillinger som vanligvis er for vanskelige, eller plassere deg selv på blokken for å oppnå en dypere strekk.Hva er en yogablokk laget av?

En yogablokk er vanligvis laget av hard skumgummi eller kork, noe som gjør at blokken er lett å løfte. Dessuten har den en sklisikker overflate – selv om du har svette håndflater.

Våre yogablokker i EVA-skum er alle laget av 100 % resirkulerbart materiale og er fri for lateks og PVC. Yogablokk i kork er produsert uten bruk av giftige kjemikalier. Produktet er 100 % naturlig, noe som gjør det til det perfekte valget for miljøbevisste yogier.Hvor stor er en yogablokk?

Formen til en yogablokk kan minne om en murstein. Den er altså liten nok til å holde i hånden, men fortsatt stor nok til å brukes som støtte. En typisk yogablokk måler ca. 23 x 12 x 7 cm.Hvor mange yogablokker trenger man?

Det kan være greit å ha to yogablokker. Enkelte øvelser krever støtte flere steder på kroppen samtidig, for eksempel en blokk under hvert kne. Har du to yogablokker har du også muligheten til å stable de oppå hverandre og komme enda høyere i enkelte øvelser.