Slik rengjør du yogamatten på best mulig måte

Vi har satt sammen en guide med noen få huskeregler for hvordan du tar best mulig vare på yogamatten din. Det er ikke til å unngå at yogamatter vil vise tegn til bruk over tid, men med riktig rengjøring kan du forlenge mattens levetid. 

Vi anbefaler at du rengjør yogamatten etter hver yogatime. Alle våre yogamatter fra Equilibrium kan tørkes av med en hardt oppvridd klut. Det er ikke nødvendig å bruke såpe eller lignende for å rengjøre mattene.
Dersom yogamatten blir brukt til svært svetteproduserende yogatimer, anbefaler vi at du tørker av matten grundig etter bruk. 

Alle yogamatter må være helt tørre før de rulles sammen. Tar du med din egen yogamatte på trening, bruker den til en skikkelig svett yogatime eller lignende, ruller du bare matten sammen etter trening og tar den med deg hjem. Etter at du har kommet hjem, bør du rulle ut matten igjen og la den tørke helt. Du kan deretter rulle sammen yogamatten. 

Yogamatter med kork 

Vi har flere yogamatter som inneholder kork, og det de har til felles er at de uten problemer tåler å tørkes av med en fuktig klut. Det er viktig at du er oppmerksom på at korkmatter ikke må fuktes helt igjennom eller bløtlegges. Etter at yogamatten er rengjort, må den tørke helt før den rulles sammen. Vi anbefaler at du unngår å oppbevare yogamatten i direkte sollys. Dette vil redusere levetiden og kan i noen tilfeller også gi synlig misfarging.