Yogaballer

Filtrer

ED711BBA-4336-479F-9BED-A201DD8FE0A1@1x

Yoga kan praktiseres med yogamatte som eneste utstyr, men ønsker du å variere treningen og gjøre den mer utfordrende og effektiv, så vil det å inkludere en yogaball i treningen være et smart valg. En yogaball åpner for mange nye treningsmuligheter. Blant annet gir bruk av en yogaball en flott mulighet til å styrke kjernemuskulaturen. Du vil også kunne trene og styrke balansen.

Hos Yoga Lovers selger vi alt av yogautstyr, så derfor kan vi selvfølgelig også tilby yogaballer av enestående kvalitet. Hos oss kan du blant annet handle baller fra Crossmaxx. 

Gjør yogatreningen mer effektiv og variert med en yogaball

Drømmer du om bedre balanse, en sunnere holdning og/eller en sterkere kjerne? Da vil en yogaball være et opplagt valg når du trener yoga. En slik ball egner seg, som navnet tilsier, veldig godt til yoga, men kan også brukes til pilates, tøyningsøvelser og rehabilitering, for bare å nevne noen av mulighetene. 

Yogaballer brukes ikke bare i mange hjemmegyms, men også i treningssentre og av fysioterapeuter, noe som viser at ballene er populære. I likhet med yogablokker og yogabelter, tilhører yogaballer blant det mest populære utstyret for yoga. 

Bruken av en yogaball vil både bidra til å øke utholdenheten i kjernemuskulaturen og redusere muskelspenninger. Du vil også automatisk trene balansen ettersom du må konsentrere deg om å holde balansen på ballen, enten det er dine hender, tær eller knær som er plassert på ballen. 

Generelt gir bruk av en yogaball følgende fordeler:

 1. Du styrker kjernemuskulaturen 

 2. Du aktiverer stort sett alle muskler

 3. Du styrker balansen (siden du må fokusere på å holde balansen på ballen)

Øvelser med yogaball

For å få mest mulig ut av en yogaball, skal du ikke bare sørge for å få en ball av høy kvalitet i passende størrelse. Du må også være kjent med hvilke øvelser du kan gjøre med en yogaball. I denne anledning kan du glede deg over at det er mange ulike øvelser som kan utføres med en ball. 

Disse øvelsene kan du utføre med en yogaball:

 • Planke pose 

 • High lunge pose

 • Low lunge pose

 • Tree pose

 • Chair pose

 • Goddess pose side stretch

 • Locust pose

 • … og et hav av andre øvelser!

Den ideelle størrelsen på yogaballen

En yogaball er ikke bare en yogaball.

Jo, de er alle ideelle for yoga og lignende treningsformer, men det er forskjell på ballene når det kommer til parametere som størrelse, farge og materiale. 

Størrelsen er spesielt viktig når det kommer til yogaballer. En yogaball kan ha en diameter på alt mellom 25 og 75 cm. I vårt sortiment finner du imidlertid først og fremst mindre yogaballer. Den ideelle ballstørrelsen for deg avhenger blant annet av din høyde og av hvilke øvelser du vil bruke ballen til. 

På våre produktsider kan du lære mer om hvilke ballstørrelser vi tilbyr. Her vil du også kunne lære mer om ballenes funksjoner og spesifikasjoner.

Ta gjerne kontakt for personlig veiledning.